OKOFEST, VOL. 7 – ODŽÍT – PŘEŽÍT – PROŽÍT?

 

OKOfest vol.7 jsme odstartovali v pátek 18. 10. 2019 na Praze 14 – Černý Most.

OKOfest byl slavnostně zahájen výstavou fotografií na veřejném prostranství před stanicí metra B – Rajská zahrada. K zahájení výstavy byl připraven hudební a divadelní doprovodný program. Pro potěchu ucha a duše vám hrál  skvělý slovenský písničkář, kterému není cizí ani stand-up komediální scéna, Peter Lachký. Pouliční a loutkové divadlo Cirkus Žebřík nás potěšilo představením pro děti i dospělé Loutky, které nikde nechtěli. Loutky, klauniáda a pantomima doprovázená živou hudbou.

Fotografie jsou vystaveny na veřejném prostranství před stanicí metra B – Rajská zahrada až do poloviny listopadu 2019.

 

 

Na výstavu navázala 20. listopadu filmová projekce, přednáška a diskuse pro 8. a 9. ročníky ZŠ.

 

20.11. 2019 Projekce a diskuse k filmu Narušitel systému

Studenti několika ZŠ z Prahy 14 měli jedinečnou možnost shlédnout v rámci festivalu duševního zdraví OKO – mobilní komunitní centrum v KD Kyje film Narušitel systému (debut německé režisérky Nory Fingscheidt . Příběh malého děvčete, které kvůli svému traumatu z dětství a nedostatku lásky trpí nezvladatelnými projevy vzteku, zasáhl vnímavé publikum do hloubky. Přesvědčila nás o tom diskuse, která po promítání otevřela důležitá témata duševního zdraví. Máme radost z mladé generace, která je vědomá a umí diskutovat. Děkujeme Film Europe CZ za vstřícnost při poskytnutí práv k promítaní tohoto jedinečného filmu. Velké poděkování patří Úřad MČ Praha 14 a KD Kyje.

 

Preventivní workshop odžít- přežít-proŽÍT? pro studenty 9. třídy ZŠ Bratří Venclíků. Jsme naplněni optimismem, že nám tu dospívá nová vnímavá generace. Má to smysl! Děkujeme za spolupráci Jeníkovi Tylovi, Sandře Sedlecké – Nejsem psychopat z.s., Lindě Nývltové – Fokus Praha a projekt Blázníš? No a!. Děkujeme také  terapeutkám a koučkám Kateřině Kučerové a Anastazii Sahoo.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram